| Autor |
Sprzedaż naszych zdjęć! |
soltys
U¿ytkownik

Miejscowo¶æ: WÄ…chock
Data rejestracji: 21.12.06 |
| Dodane dnia 15-09-2008 15:20 |
|
|
Witojcie.
Przechadzałem się wczoraj wieczorem po wystawie w Wąchocku coby sprawdzić czy wszystko wisi i czy jeszcze niczego nie ukradli Podszedł do mnie pewien Pan z rodziną i spytał czy zdjęcia są na sprzedaż. Mówił, że ma (czy ma mieć) restauracje i byłby zaintereswany zawieszeniem kilku(nastu) prac w antyramach (nie powiedział o które konkretnie chodzi, ale sądząc z tego co oglądał chodziło mu o krajobraz) ... nie ukrywam troszeczke nie byłem na takie pytanie przygotowany Powiedziałem, że tak, ale trzeba rozmawiać z właścicielami zdjęć i dałem namiary na naszą stronę .. ciekawe czy się odezwie
W każdym razie pisze o tym, żeby nikt nie był zaskoczony w razie czego .. może też powinienem bardziej popytać co to za restaurancja, gdzie się mieści itd. ale jak zwykle pomyślałem o tym już po wszystkim 
Przy okazji chciałbym spytać, żeby też wiedzieć na przyszłość - jeśli ktoś chciałby zakupić zdjęcie powiedzmy w formacie największym z laba to kwoty jakiego rzędu są rozsądne? I czy wtedy trzeba jakieś formalności załatwiać typu nie wiem .. podatek jakiś czy coś?
Wiem też, że nie powinno się podawać kwot śmiesznie niskich, bo to psuje rynek dlatego jakie kwoty modłyby być rozsądne?
Oczywiście wiem też, że wtedy przygotowuje się osobną odbitkę, oprawia jeśli jest takie życzenie a nie zdejmuje zdjęcie ze ściany i sprzedaje 
... Open mind for a different view ... |
|
| Autor |
RE: Sprzedaż naszych zdjęć! |
johnywalker
U¿ytkownik
Data rejestracji: 13.02.08 |
| Dodane dnia 15-09-2008 19:34 |
|
|
W przypadku wystawy w bibliotece rozmawialiśmy o tym i ustaliliśmy ze odbitka 30*40 w antyramie 50*60 może być sprzedana za ca 100zł.
Myślę że to rozsądna cena biorąc pod uwagę ze sprzedajemy tylko odbitkę a nie całościowe prawa do zdjecia.
|
|
| Autor |
leo43
U¿ytkownik

Miejscowo¶æ: Skarżysko KoÅ›cielne
Data rejestracji: 25.03.07 |
| Dodane dnia 17-09-2008 20:19 |
|
|
Popieram. Cena powinna odzwierciedlać nakład pracy i zamysłu fotografa.
100 PLN to jest dobra cena. 
leo43
Użytkownik |
|
| Autor |
johnywalker
U¿ytkownik
Data rejestracji: 13.02.08 |
| Dodane dnia 26-09-2008 11:28 |
|
|
I co sołtysie byli jacyś realni chętni na zakup zdjęc?
|
|
| Autor |
vpiterv
U¿ytkownik

Data rejestracji: 09.05.08 |
| Dodane dnia 26-09-2008 15:49 |
|
|
Z tego co słyszałem (nie ujawniając się) to chetnych na zakup było sporo ale nie wiem jak dalej się to potoczyło.
tak jak nie lubię ogródka, tak marzy mi się duża szklarnia... a tymczasem flektogon 20/2.8 i Zenek do samoobrony |
|
| Autor |
soltys
U¿ytkownik

Miejscowo¶æ: WÄ…chock
Data rejestracji: 21.12.06 |
| Dodane dnia 30-09-2008 18:04 |
|
|
|
johnywalker napisał/a:
I co sołtysie byli jacyś realni chętni na zakup zdjęc?
No cóż. Mówiąc szczerze ostatni tydzień byłem na urlopie a potencjalny kupiec miał się zgłosić tutaj ..... no cóż .... teraz wiem, że trzeba to było zdecydowanie inaczej rozegrać, popytać jakimi konkretnie zdjęcieami jest zainteresowany itd. itd. itd. , i przede wszystkim wziąć od niego namiar a nie dawać jemu 
... Open mind for a different view ... |
|