Wortal CO-ARTO
Strona Główna · Forum 17 Grudnia 2025 10:57:08
Nawigacja
Strona Główna
Forum
Kontakt

Galerie Użytkowników

U¿ytkowników Online
Go¶ci Online: 1
Brak U¿ytkowników Online

Zarejestrowanch Uzytkowników: 76
Nieaktywowany U¿ytkownik: 0
Najnowszy U¿ytkownik: GieSko
Zobacz Temat
Wortal CO-ARTO | CO-ARTO | Techniczno-Organizacyjne
Strona 1 z 4 1 2 3 4 >
Autor Moderowanie zdjęć
redman
U¿ytkownik

Miejscowo¶æ: Skarzysko Kamienna
Data rejestracji: 06.06.06
Dodane dnia 28-03-2008 12:05
Niestety ale galerie w 80% nie przedstawiają nic sobą wrzucane są zdjęcia na hura bez jakiegokolwiek obiektywizmu i przez niestety ale nasz serwis zamienił się w fotkę nikt poza drobnymi wyjątkami nie pracuje nad podniesieniem swoich umiejętności fotograficznych zdjęć jest za dużo i w wielu przypadkach nie przedstawiają nic ani z formy artystycznej ani technicznej. Więc co zrobimy z takim fantem?? Ludzie nie chcą się przyłączać jak widzą taką za przeproszeniem chałę. Bart wspominał mi o stronie Kieleckiego klubu mam nadzieję że wszystkim przybliży ten temat.. Możemy zrobić to na dwa sposoby albo moderować galerie prywatną, albo ją ukryć przed innymi... Bo pamiętajmy jak nas widzą tak nas piszą

www.wasiel.net Wy¶lij Prywatn± Wiadomo¶æ
Autor RE: Moderowanie zdjęć
bart
U¿ytkownik

Miejscowo¶æ: Skarżysko-Kam
Data rejestracji: 19.09.06
Dodane dnia 28-03-2008 12:15
Ja popieram.

Co do kieleckiego klubu.WyglÄ…da to tak.
http://www.ckf.prv.pl/

Chodź sądząc po dacie trochę zaprzestali działalności.Ale to nie ważne.

Wystarczy wejsć w pierwsze dwa nazwiska w galerii i jeśli chodzi o Mnie to uważam za bardzo dobre zdjęcia i aż chce się oglądać dalej.Nie chodzi o wygląd ale o ich treść.

Mój sprzęt:
مشكور اخوي على هذه الصور والمعلومة يتعلم عليها ويعرف اصول ت عالم رائع لو عالم رائع لو عرفنا ما يخفى عنا من اسراره واس عرفنا ما يخفى عنا من اسراره واسال يصير مصور عالمي (مع شراء العدسات
Wy¶lij Prywatn± Wiadomo¶æ
ka_tula
U¿ytkownik

Miejscowo¶æ: starachowice
Data rejestracji: 22.11.06
Dodane dnia 28-03-2008 13:19
A może zacząć od komentowania zdjęć? Nie wiem jak inni ale ja np bardzo chętnie dowiedziałabym się co jest na nich źle a jeszcze chętniej co mogłabym zrobić żeby zdjęcie wyglądało lepiej. Jak dotąd nikt nie pali sie do konstruktywnej krytyki.

Edytowane przez ka_tula dnia 28-03-2008 13:23
http://klub.chip.pl/sabat/index.html Wy¶lij Prywatn± Wiadomo¶æ
bart
U¿ytkownik

Miejscowo¶æ: Skarżysko-Kam
Data rejestracji: 19.09.06
Dodane dnia 28-03-2008 13:33
Katula też popieram.Komentowanie to też nauka.

Podstatwowym pytaniem jest czym dla kogo jest galeria.Czy zbiorem wszystkich fotografii jakie zrobiłem czy zbiorem tych fotografii które chcemy żeby mnie reprezentowały.Bo galeria jest czymś co wychodzi na zewnątrz i reprezentuje nas jako grupę i nas jako poszczególnych fotografów.I zamieszczanie tam wszystkich fotografii jakie zrobiełem dla Mnie nie jest dobrym rozwiązaniem.

Ja będę z chęcią komentował a przecież można wklejać zdjęcia na forum w dyskusji o zdjęciach a to co się będzie podobać dopiero dodawać sobie do galerii.

Mój sprzęt:
مشكور اخوي على هذه الصور والمعلومة يتعلم عليها ويعرف اصول ت عالم رائع لو عالم رائع لو عرفنا ما يخفى عنا من اسراره واس عرفنا ما يخفى عنا من اسراره واسال يصير مصور عالمي (مع شراء العدسات
ka_tula
U¿ytkownik

Dodane dnia 28-03-2008 13:42
bart napisał/a:

Ja będę z chęcią komentował a przecież można wklejać zdjęcia na forum w dyskusji o zdjęciach a to co się będzie podobać dopiero dodawać sobie do galerii.

Bart z całym szacunkiem ... ale słowa "a to co się będzie podobać" sugerują chęć wyznaczania kanonów smiley
krystek1976
U¿ytkownik

Data rejestracji: 09.10.07
Dodane dnia 28-03-2008 13:46
Poziomy poszczególnych galerii zależą od użytkownika jak chcecie stać sie hermetyczną grupą to moderujcie galerie (moderatorów jak zdążyłem zauważyć nie brakuje) ...tym bardziej nikt tu nie będzie zaglądał..fakt fotografie wieszane na necie powinny być starannie przygotowane ale nie powinno się w to ingerować skoro są prywatne galerie powinno tak zostać mogą być jedynie ukryte w takim przypadku jednak chęć pwinien wyrazić autor...
Można też ograniczyć ilość zamieszczanych fotografii do np 2 fotek na tydzień ... wtedy będziemy się zastanawiać co powiecić ..lub podobny system jak na foto-toku jednak do tego potrzebny byłby system oceniania zdjęć
...jak dobrze pamiętam jakiś czas temu fotki pojawiały się sporadycznie a Endzi przeklinał wzywając użytkowników do zamieszczanie fotek w galerii ..

niemniej jestem również za podnoszeniem poziomu galerii smiley

Edytowane przez krystek1976 dnia 28-03-2008 13:53
gg -2075926 http://no46574.deviantart.com/ Wy¶lij Prywatn± Wiadomo¶æ
ka_tula
U¿ytkownik

Dodane dnia 28-03-2008 14:19
ograniczenie ilości fotek to nie jest zły pomysł.
redman
U¿ytkownik

Dodane dnia 28-03-2008 17:11
krystek1976 napisał/a:
Poziomy poszczególnych galerii zależą od użytkownika jak chcecie stać sie hermetyczną grupą to moderujcie galerie (moderatorów jak zdążyłem zauważyć nie brakuje) ...tym bardziej nikt tu nie będzie zaglądał..fakt fotografie wieszane na necie powinny być starannie przygotowane ale nie powinno się w to ingerować skoro są prywatne galerie powinno tak zostać mogą być jedynie ukryte w takim przypadku jednak chęć pwinien wyrazić autor...
Można też ograniczyć ilość zamieszczanych fotografii do np 2 fotek na tydzień ... wtedy będziemy się zastanawiać co powiecić ..lub podobny system jak na foto-toku jednak do tego potrzebny byłby system oceniania zdjęć
...jak dobrze pamiętam jakiś czas temu fotki pojawiały się sporadycznie a Endzi przeklinał wzywając użytkowników do zamieszczanie fotek w galerii ..

niemniej jestem również za podnoszeniem poziomu galerii smiley

Tu nie chodzi o hermetykę grupy ale o jakiś poziom wizualny, krystek tak naprawdę moderatorów jest ilość nie wielka bo ja mimo że jestem adminem nic nie mogę zrobić bodajże tylko 3 osoby mogą moderować. Co do ograniczeń jest to dobry pomysł z punktacją na początku raczej nie wystarczyło by np" jestem na TAK -> opis, krytyka, itp" ale poprostu tu się robi czasami jak fotka.pl i to nie jest żart
przykład:
[img]http://www.co-arto.com/images/usergalerie/2064.jpg[/img]
Jak napisać co w tym zdjęciu jest dobrze czy źle jeżeli ta fotka nic sobą nie pokazuje??
to nadaje się do jakiś serwisów społecznościowych, ja też mam pełno takich fot mojego psa ale jakoś ich nie pokazuję co najwyżej w albumie. Co do osób tu zaglądających to dziwne jest to że jakoś mimo że w Skarżysko jest dużo osób pasjonujących się fotografią nikt tu nie zajży bo poziom prezentowanych prac jest nie hmmm.... lepiej wstawić jedno sobre zdjęcie niż 20 mizernych

Olistka
Administrator

Miejscowo¶æ: Skarżysko-Kamienna
Data rejestracji: 20.06.06
Dodane dnia 28-03-2008 17:52
O ile się nie mylę, jesteśmy amatorami a nie artystami, wielu z nas fotografię traktuje hobbystycznie a nie zawodowo. Takie założenie przyświecało stworzeniu co-arto. Jak chcecie wprowadzić cenzurę i ograniczenia, wiele osób może stąd odejść. Co-arto stanie się wtedy snobistycznym klubem, do którego nie wpuszcza się kogoś tylko dlatego, że ma nie takie buty jak trzeba. To zakrawa na dyskryminację, a tego bym nie chciała.

Popieram onanizm. Także sprzętowy.
anetamaks
U¿ytkownik

Miejscowo¶æ: WÅ‚oszczowa
Data rejestracji: 14.08.07
Dodane dnia 28-03-2008 17:53
Chyba wypowiem się też na ten temat. Wybaczcie szczerość, ale to chyba Wy - administratorzy i założyciele tej strony jesteście jej głównym trzonem i zdaje mi się, że sami między sobą nie ustaliliście do końca, jaki charakter ma mieć stronka, a macie żale do użytkowników. Przepraszam, jeśli kogoś uraziłam. I dziękuję za dotychczasowe porady.
Olistka
Administrator

Dodane dnia 28-03-2008 18:32
REDMAN napisał:

JESTEM ZA MODERACJĄ ZDJĘĆ W GALERII CO-ARTO!!! CO-ARTO TO NIE ALBUM RODZINNY ANI INNY ŚMIETNIK!! NIE RÓBMY TUTAJ FOTKA.PL!!!

Co-Arto jest jak dziecko z zespołem Downa - trzeba je kochać ale cudów się
spodziewać nie należy

Wiesz co, zacznij od siebie !

[img]http://www.co-arto.com/images/usergalerie/1190.jpg[/img]

A jak nie odpowiada Ci poziom fotografii to po prostu zmień portal albo załóż swój własny, nie zgadzam się na to żebyś tu wszystkich ustawiał !!! Galerie użytkowników to ich prywatna sprawa !

Oficjalnie oświadczam, że jeśli dojdzie do moderacji zdjęć na Co-arto, ja stąd odchodzę.

ka_tula
U¿ytkownik

Dodane dnia 28-03-2008 18:45
Aneto - uważam, że jako użytkownicy mamy tez prawo stanowić o formie tego forum.
Jednak uważam, że moderowanie zdjęć nie jest drogą do tego.
Tutaj chyba nikt nie jest zawodowcem. jedni sa bardzo dobry a inni powiedzmy tacy sobie. Jednak wszystkich nas łączy pasja do robienia zdjęć. Poprawę jakości zdjęć zamieszczanych na tym forum można poprzez pokazywanie błędów. A niestety nikt tego nie robi.
Redmanie - uważam, że użycie przez Ciebie zdjęcia do zilustrowania problemu było co najmniej niemiłe a może i niesmaczne. Pomyśl, jak poczuł sie autor zdjęcia.
Olistka wykazała, że sam nie jesteś wolny od grzechów - wiec nie rzucaj pierwszy kamieniem.
redman
U¿ytkownik

Dodane dnia 28-03-2008 18:46
Oki Olista twierdzisz ze fotka jest do kitu i się z tobą zgadzam, fotka nie jest najlepszasmileyi powinna być zmoderowana ależ ja tu wszystkich nie ustawiam tylko twierdzę to co wyszło podczas kilku rozmów. WIĘC JEŻELI NIE CHCESZ BYĆ KOMENTOWANA W GALERII JAKIEJKOLWIEK POPROŚ SUPERADMINA O BLOKADĘ KOMENTARZY NA GALERII PRYWATNEJ
[img]http://www.co-arto.com/images/usergalerie/281.jpg[/img]
Ale nie powiesz mi że pod względem technicznym twoja fotka przebija moją licząc że na mojej jest jakiś tam królik. Więc jeśli dostanę maila od któregokolwiek admina żebym wziął się za siebie lub moja obecność na forum i na spotkaniach jest nie mile widziana to się wypiszę bez żadnej urazy. Ale nie mów mi że podoba ci się każda fotka jaką zamieszczasz. Wiesz stan wojenny już był i cenzury nie ma ale jeśli cenzurę uważasz komentarz do zdjęcia to chyba inaczej rozumiemy komentarz. Ja byłem wielokrotnie poprawiany choćby przez Heodesa i poszło mi to na zdrowie

heodes
Administrator

Data rejestracji: 28.05.06
Dodane dnia 28-03-2008 19:26
Klikam - otwieram stronę. Forum - wątek: "Moderowanie zdjęć". Patrzę, oczy przecieram, szczęka mi się osuwa.
Sprawdzam jeszcze raz. Oczy niby stare, ale zakładam okulary. Kto wpadł na taki pomysł?
Zeszedłem do piwnicy zapaliłem papierosa.
Heodes - uspokójcie się.
Dobra - jestem spokojny. Siadam włączam klawiaturę.
Ktoś chce moderować. Zapytajmy w takim razie kto mógłby moderować.
Hej, hej jest tam kto kto może moderować?
Nie słyszę?
Pytam: Kto uzurpuje sobie prawo do moderacji? Kto ma prawo do moderacji? Kto dysponuje udokumentowanym dorobkiem, aby mógł być moderatorem?
Co-Arto to miejsce spotkania ludzi którzy cieszą się tym, że mogą wyrazić siebie poprzez robienie zdjęć. Ludzi - których cieszy fotografowanie. Ludzi - którzy bawią się tym i eksperymentują. Którzy doskonalą się. Ale każdy z tych ludzi kiedyś startował i nie od razu był mistrzem. Sam siebie uznaję za fotografa in statu nascendi mimo, że fotografią zajmuję się od ponad 40 lat.
Kneblowanie ludzi Co-Arto?
Każdy inaczej postrzega świat, każdy ma inne pole zainteresowań, każdy ma inne doświadczenia w obróbce fotografii. Każdy jest inny i niepowtarzalny. Każdemu trzeba dać szansę, aby mógł przez porównanie z innymi wytyczać swą ścieżkę rozwoju. Każdy jest odpowiedzialny za to co chce pokazać innym.
NIE ZGADZAM SIĘ !!!

Rzecznik Prasowy

Zobacz http://www.heodes.neostrada.pl
[img]http://www.heodes.neostrada.pl/buton/przyroda%20skarzyska-kamiennej2.gif[/img]
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Canon 40D; kit Canon 18-55: Canon EF 100 mm f/2.8 Macro; Canon EF 70-300 mm f/4-5.6 IS USM; tripod GoldPhoto YH324C; monopod GoldPhoto YH 304: głowica kulowa GoldPhoto YH 430; głowica 3D GoldPhoto YH410;
http://www.heodes.neostrada.pl Wy¶lij Prywatn± Wiadomo¶æ
Asia
U¿ytkownik

Data rejestracji: 15.07.07
Dodane dnia 28-03-2008 19:26
Podoba mi się to co napisał krystek oraz Andrzej i podzielam ich opinię !! Nie uwłaczając naszemu portalowi miejskiemu sko.org to jak przeczytałam ten temat właśnie z postami w tematach z jego forum mi się ten skojarzył ... :]

Wojna o złote gacie ... Nasza grupa to nie digart... . Nie dlatego, że nie ma tu ludzi zdolnych, z pomysłem, bo są, ale każdy jest na innym etapie nauki fotografowania i stażu. Tak jak napisała Olistka, większość ludzi to amatorzy, tak samo i ja. I nie mam zamiaru przestać umieszczania zdjęć np. mojej Mamy. To, że je tam umieszczę nie znaczy, że stworzyłam album rodzinny.

Jakbym wstawiała zdjęcia samych kwiatów, można by mnie z kolei posądzić o monotematyczność, albo robienie galerii działkowicza .

Dla mnie słowa Redmana były nieco za ostre i myślę, że sprawiły przykrość niektórym użytkownikom portalu. Do tej pory każdy czuł swobodę na portalu i było fajnie, każdy akt ingerencji w poczucie piękna innych może być destrukcyjne smiley .

Zawsze można w komentarzu napisać FOTKA DO NICZEGO - 2 takie komentarze i autor sam ją usunie z galerii ... Mnie się ten pomysł nie podoba, ale oczywiście może stać się i tak, że będziemy w niedalekiej przyszłości oglądać jedynie nowe fotki Barta, Krystka, Andrzeja i Redmana :]

Z całym szacunkiem dla wszystkich :]

...

Edytowane przez Asia dnia 28-03-2008 19:30
www.przyrodnicze.fora.pl Wy¶lij Prywatn± Wiadomo¶æ
Asia
U¿ytkownik

Data rejestracji: 15.07.07
Dodane dnia 28-03-2008 19:28
Andrzeju wysłaliśmy swoje wyrazy oburzenia w tej samej minucie ! smiley W pełni się zgadzam ze słowami Andrzeja, co zresztą wyraziłam też w swoim poście. Chętnie przeczytam co na to inni ...

...
www.przyrodnicze.fora.pl Wy¶lij Prywatn± Wiadomo¶æ
krystek1976
U¿ytkownik

Data rejestracji: 09.10.07
Dodane dnia 28-03-2008 19:36
...ooo przeczytałem do końca i nadal zdanie nie zmieniam smiley JESTEM ZA PODNOSZENIEM POZIOMU WASZEJ GALERII ALE NIE KOSZTEM UŻYTKOWNIKÓW ...mojm zdaniem Wasza galeria należy do tych nielicznych miejsc w siesi wykazujących się wysoką kulturą tu użytkownik nie dostanie komentarza typu : spieprzaj dziadu z tym gniotem ....
gg -2075926 http://no46574.deviantart.com/ Wy¶lij Prywatn± Wiadomo¶æ
Olistka
Administrator

Dodane dnia 28-03-2008 19:41
redman napisał/a:
JEŻELI NIE CHCESZ BYĆ KOMENTOWANA W GALERII JAKIEJKOLWIEK POPROŚ SUPERADMINA O BLOKADĘ KOMENTARZY NA GALERII PRYWATNEJ

A kto powiedział że nie chcę ????

Redman napisał:

Ale nie powiesz mi że pod względem technicznym twoja fotka przebija moją licząc że na mojej jest jakiś tam królik.

Na mojej przynajmniej nie ma durnych sztucznych ozdóbek.

Redman napisał:

Ale nie mów mi że podoba ci się każda fotka jaką zamieszczasz.

Zamieszczam może 1% tego co robię, po dokładnej selekcji.

Redman napisał:

jeśli cenzurę uważasz komentarz do zdjęcia to chyba inaczej rozumiemy komentarz. Ja byłem wielokrotnie poprawiany choćby przez Heodesa i poszło mi to na zdrowie

Czy chociaż raz czepiłam się jakiegokolwiek komentarza do moich zdjęć ?? Cenzurą nazywam chęć moderacji fotografii użytkowników i ograniczanie ilości zamieszczanych zdjęć.

Jeśli uważasz się za takie wielkie guru w dziedzinie fotografii to co robisz wśród nas, maluczkich ? Startuj do National Geographic i tam się wykaż ! Nie widziałam Twoich zdjęć w galerii nagrodzonych Word Press Foto !

A to, że zamieściłeś fotografię etibi uważam za wielkie świństwo ! Jakie masz prawo by poniżać kogokolwiek ???? ŻADNE !!!!!!!!

redman
U¿ytkownik

Dodane dnia 28-03-2008 19:41
No tak tylko że nikt nie ocenia galerii użytkowników bo po co się wychylać po co komuś mówić jakie błędy popełnił na szczęście rozwija się Dyskusja nad zdjęciami. Ale dziwi mnie że kilka osób się ze mną zgadza w kilku kwestiach i tylko Bart wszedł w dyskusje sądzę że inni byli mocni tylko za plecamismiley ja podniosłem temat i moim zdaniem jest co omawiać bo trzeba jakoś ludzi zmotywować do komentowania zdjęć bo to dobra nauka. A wracając do pewnego limitu to też nie jest zly pomysł bo jeśli wchodzę na galerie prywatne i widzę np w ciągu kilku dni 40 zdjęć to wątpię że komukolwiek będzie się chciało ślęczeć i pisać co mi się podoba a co nie. Nie mówię w tym momencie o np komentarzu pod tytułem "podoba mi się" lub odwrotnie

redman
U¿ytkownik

Dodane dnia 28-03-2008 19:42
krystek1976 napisał/a:
...ooo przeczytałem do końca i nadal zdanie nie zmieniam smiley JESTEM ZA PODNOSZENIEM POZIOMU WASZEJ GALERII ALE NIE KOSZTEM UŻYTKOWNIKÓW ...mojm zdaniem Wasza galeria należy do tych nielicznych miejsc w siesi wykazujących się wysoką kulturą tu użytkownik nie dostanie komentarza typu : spieprzaj dziadu z tym gniotem ....

A spotkałeś się z takim komentarzem??

Strona 1 z 4 1 2 3 4 >
Skocz do Forum:
Logowanie
Nazwa U¿ytkownika

Has³o

Zapomniane has³o?
Wy¶lemy nowe, kliknij TUTAJ.
Shoutbox
Tylko zalogowani mog± dodawaæ posty w shoutboksie.

polo
01/03/2009 16:51
GieSko - jestesmy w trakcie migracji na nowy server. Mysle ze juz dzisiaj wieczorem albo jutro bedzie widoczna nowa strona

GieSko
01/03/2009 16:14
Witam wyszystkich userow co-arto. Postaram sie w miare mozliwosci uczestniczyc na forum.

polo
01/03/2009 08:01
DO WSZYSTKICH !!!! W związku z przenosinami forum zostało zablokowane.

przemas
28/02/2009 21:42
W razie problemów z forum: mail: przemokos@gmail.com!!

qwerty
27/02/2009 21:10
Witamy GieSko - Radku napisz coÅ› o sobie na forum !!!

ka_tula
18/02/2009 08:52
i kto to mówi ;-)

bart
17/02/2009 14:50
e kłótnie nie wiem, ale mnie o zdjęcia chodzismiley

qwerty
17/02/2009 12:04
Nikt się nie kłóci to i cisza jest....

bart
16/02/2009 23:31
A co tu taka cisza Panie i Panowie??smiley