Postów: 557 Miejscowo¶æ: starachowice Data rejestracji: 22.11.06
Dodane dnia 04-06-2008 09:10
Mi się nie podoba to coś nieostrego na pierwszym planie. I Albo ciałabym bardziej zdecydowanie (bardziej ścięłabym drzwi) albo zostawiłabym je całe w kadrze. Kolorki super Ci wyszły Z ilu robiłeś?
Postów: 1026 Miejscowo¶æ: Bliżyn Data rejestracji: 25.05.06
Dodane dnia 04-06-2008 09:14
adrian napisał/a:
Qwerty: kawał dobrej roboty, w czym składałeś ? z ilu zdjęć ?
z 5 naświetleń, skład w Photomatix pro
TrustNo1 !!!
Pan Klawiatura - niedyplomowany, niechałturzący fotoamator
=========================
E1 + ED14-54 + ED40-150 + tony szkieł M42 i Zuiko OM
[img]http://forum.olympusclub.pl/images/smilies/oly6ke.gif[/img][img]http://forum.olympusclub.pl/images/smilies/e24wb.gif[/img]
Postów: 196 Miejscowo¶æ: Skarżysko-Kamienna Data rejestracji: 16.05.07
Dodane dnia 04-06-2008 09:43
ka_tula napisał/a:
Mi się nie podoba to coś nieostrego na pierwszym planie. I Albo ciałabym bardziej zdecydowanie (bardziej ścięłabym drzwi) albo zostawiłabym je całe w kadrze. Kolorki super Ci wyszły Z ilu robiłeś?
To coś na pierwszym planie specjalnie zostawiłem, ale nie wiem czy to był dobry pomysł, może inni się wypowiedzą. W drzwiach faktycznie brakuje rogu. Było trochę ciemno i zobaczyłem dopiero na kompie
Balans bieli ustawiłem na "cień". Do pomieszczenia wpadało światło słońca chylącego się ku zachodowi. Pewnie to lekko ociepliło kolorki. Wszystkie składam z 5.
Postów: 196 Miejscowo¶æ: Skarżysko-Kamienna Data rejestracji: 16.05.07
Dodane dnia 06-06-2008 12:07
djlight77: podobają mi się te wagony rozmieszczone po łuku. Tak sobie myślę, czy nie lepiej byłoby gdyby ten łuk bardziej prowadził na cień kościoła. Taka swego rodzaju linia oprowadzająca widza po zdjęciu. Może kilka kroków w lewo dałoby zamierzony efekt. To są tylko takie moje przymyślenia, niekoniecznie poprawne. Dopiero chwytam tajniki komozycji. Po za tym zdjęcie leci lekko w prawo.
Postów: 177 Miejscowo¶æ: Skarżysko Kamienna Data rejestracji: 16.09.07
Dodane dnia 27-08-2008 04:51
adrian napisał/a:
brakuje kontrastu
Też mi sie tak zdawało ale nie chciałem zabardzo podciągać już kontrastu żeby nie gubić więcej szczegulów bo zdjęcie się robiło strasznie ciemne, zresztą miałem sporą przerwę od photoshopa i może wyszedłem z wprawy dzięki za opinie może później trochę poprawię
A co do sprzętu to rzeczywiście troszkę mi sie przestawiło
Postów: 639 Miejscowo¶æ: Skarżysko-Kamienna Data rejestracji: 28.05.06
Dodane dnia 27-08-2008 09:40
Djlight no no Ci się sprzęt poprawił a nie lepiej było 1 zero z tego urwać
A co do fotek to wszystkie Ci w prawo lecÄ…. podoba mi siÄ™ ta fotka z wagonami Adrian dobrze kombinuje
I faktycznie trzeba by jakiś plener kolejowy w końcu zorganizować - Skarżysko miastem kolejarzy przecież jest (było) ;D