| Autor |
RE: Kobiecy portret na Zamku Krzyżtopór |
ka_tula
Uytkownik

Postw: 557
Miejscowo: starachowice
Data rejestracji: 22.11.06 |
| Dodane dnia 15-08-2008 16:28 |
|
|
nie ma sprawy |
|
| Autor |
bart
Uytkownik

Postw: 585
Miejscowo: Skarżysko-Kam
Data rejestracji: 19.09.06 |
| Dodane dnia 16-08-2008 00:23 |
|
|
Ja niestety odpadam, dalej niesprawny                a szkoda bo zapowiada się fajna niedziela.Mogę pożyczyć sporej blendy to jeśli się przyda to niech ktoś podjedzie po nią do mnie.
Mój sprzęt:
مشكور اخوي على هذه الصور والمعلومة يتعلم عليها ويعرف اصول ت عالم رائع لو عالم رائع لو عرفنا ما يخفى عنا من اسراره واس عرفنا ما يخفى عنا من اسراره واسال يصير مصور عالمي (مع شراء العدسات |
|
| Autor |
leo43
Uytkownik

Postw: 36
Miejscowo: Skarżysko Kościelne
Data rejestracji: 25.03.07 |
| Dodane dnia 16-08-2008 10:49 |
|
|
Witam.
Bardzo proszę o wpisanie, zadeklarowanie wyjazdu na plener do Krzysztoporu.
Do tej chwili nie wiadomo na 99% ,kto jedzie a kto tylko czaruje.
Przypominamy że wyjazd planowany jest na godzinę 6,45 czasu miejscowego.
leo43
Użytkownik |
|
| Autor |
qwerty
Super Administrator

Postw: 1026
Miejscowo: Bliżyn
Data rejestracji: 25.05.06 |
| Dodane dnia 16-08-2008 11:18 |
|
|
Jadę ja, zabieram Adriana i ze Starachowic Ka_tulę z mężem .
TrustNo1 !!!
Pan Klawiatura - niedyplomowany, niechałturzący fotoamator
=========================
E1 + ED14-54 + ED40-150 + tony szkieł M42 i Zuiko OM
[img]http://forum.olympusclub.pl/images/smilies/oly6ke.gif[/img][img]http://forum.olympusclub.pl/images/smilies/e24wb.gif[/img] |
|
| Autor |
ka_tula
Uytkownik

| Dodane dnia 16-08-2008 11:31 |
|
|
zgadza się |
|
| Autor |
johnywalker
Uytkownik
Postw: 326
Data rejestracji: 13.02.08 |
| Dodane dnia 16-08-2008 11:41 |
|
|
|
Ja jadę na chwilę obecną na bank. Zabieram po drodze vpitera z mostek. No i dwa miejsca zarezerwowane dla Pań które bedziemy focić, tak jak sie umawialem z leo43 |
|
| Autor |
adrian
Uytkownik

Postw: 196
Miejscowo: Skarżysko-Kamienna
Data rejestracji: 16.05.07 |
| Dodane dnia 16-08-2008 11:51 |
|
|
|
Tak jak napisał qwerty, jadę z nim. |
|
| Autor |
vpiterv
Uytkownik

Postw: 73
Data rejestracji: 09.05.08 |
| Dodane dnia 16-08-2008 13:26 |
|
|
Tak jak napisał johny, jadę z nim
tak jak nie lubię ogródka, tak marzy mi się duża szklarnia... a tymczasem flektogon 20/2.8 i Zenek do samoobrony |
|
| Autor |
ka_tula
Uytkownik

| Dodane dnia 16-08-2008 15:15 |
|
|
|
a co z umowami? Macie cos innego czy mogę przystosowac to co znalazłam???? |
|
| Autor |
leo43
Uytkownik

| Dodane dnia 16-08-2008 15:52 |
|
|
Proszę jak możesz to wydrukuj parę takich umów.
Osobiście nie szukałem. Natomiast miałem zapewnienie od Pań modelek że zdjęcia po obróbce możemy prezentować na stronach klubu Co-arto. Jestem za tym aby szczegóły uzgodnić na miejscu w Krzysztoporze i podpisać umowy.
Warunkiem pozowania do zdjęć było udostępnienie po obróbce ( na płycie "CD" wszystkich dobrych fotek,w dobrej rozdzielczości, plus po jednej fotografii od każdego uczestnika w formacie 30 na 40 cm.) zdjęć.
leo43
Użytkownik |
|
| Autor |
ka_tula
Uytkownik

| Dodane dnia 16-08-2008 16:33 |
|
|
Przerobiłam umowę do takiej formy.
Umowa o wykonanie i wykorzystanie fotografii
Zawarta w .............................................. dnia ....................................
pomiędzy:
Fotografem:
................................................................................................
................................................................................................
Legitymującym się dowodem osobistym nr
a
Modelką
......................................................................................................................................
Zam. ...............................................................................................................................
Legitymującą się dowodem osobistym nr .................................................
§ 1
Fotograf zobowiązuje się wykonać utwór fotograficzny, na który składają się fotografie Modelki a Modelka zobowiązuje się pozować (w dniu 17sierpnia 2008r) w miejscu wskazanym przez Fotografa) do fotografii oraz uczestniczyć własnym staraniem w wykonaniu utworu, który uzyskany będzie w trakcie sesji fotograficznej oraz późniejszej techniczno-graficznej obróbki zdjęć przez Fotografa lub osoby przez niego wskazane.
§ 2
Wszelkie prawa Autorskie w tym Autorskie prawa majątkowe do utworu fotograficznego opisanego w § 1 nabywa Fotograf.
§ 3
Termin wykonania utworu fotograficznego opisanego w § 1 ustala się na 17 sierpnia 2008 r.
§ 4
Modelka otrzyma w ramach wynagrodzenia utwory fotograficzne opisane w §1 (lub ich część wybraną przez fotografa) w formie elektronicznej oraz jedną wybraną fotografię wydrukowaną w formacie 30x40 cm.
§ 5
Modelka może wykorzystywać zapis elektroniczny, o którym mowa w pkt 3 § 4 tylko i wyłącznie w celach budowy własnego portfolio oraz innych celach niekomercyjnych - pod warunkiem zamieszczania informacji o Autorze utworu fotograficznego (Fotografie). Modelka w żadnym wypadku nie może sprzedawać lub w inny sposób czerpać korzyści finansowych z uzyskanego w ramach niniejszej umowy utworu bądź jego części pod rygorem wyciągnięcia przez Fotografa konsekwencji prawnych.
§ 6
Fotograf ma prawo:
1.Wykorzystywać utwór opisany w § 1 lub jego część na wszystkich znanych w chwili podpisywania umowy polach eksploatacji,
2. Publikacji utworu opisanego w § 1 lub jego części; w szczególności w Prasie, Galeriach (w tym internetowych), portfolio itd.,
3. Sprzedać lub w inny sposób czerpać korzyści majątkowe z utworu opisanego w § 1 lub jego części.
§ 7
Modelka wyraża nieodwołalną i wieczystą zgodę na nieograniczone wykorzystanie fotografii, na których znajduje się wizerunek Modelki, a które stanowią utwór opisany w § 1 lub jego części, przez Fotografa lub podmioty przez niego wskazane we wszystkich mediach i na wszelkie znane w chwili podpisywania umowy pola eksploatacji, na terytorium całego świata, bez żadnych ograniczeń co do natury ich wykorzystania (fotografie mogą być łączone z innymi fotografiami i elementami oraz mogą być przerabiane i modyfikowane), w tym także do celów promocyjno-reklamowych.
§ 8
Modelka oświadcza, że jest osobą pełnoletnią oraz, że posiada wszelkie prawa do złożenia deklaracji opisanej w § 7 niniejszej umowy.
§ 9
Strony zgodnie stwierdzają, że świadczenia określone w niniejszej umowie wyczerpują całkowicie zobowiązania Fotografa na rzecz Modelki z tytułu pełnionych przez Modelkę czynności objętych niniejszą umową.
§ 10
W sprawach nie unormowanych niniejszą umową, a dotyczących jej przedmiotu, mają zastosowanie przepisy Ustawy z dnia 23 kwietnia 1964 r. Kodeks cywilny i Ustawy z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
§ 11
Wszelkie zmiany niniejszej umowy wymagają formy pisemnej i zgodnej woli stron.
§ 12
Umowę sporządzono w dwóch jednobrzmiących egzemplarzach, po jednym dla każdej ze stron.
.......................................... ......................................
F o t o g r a f M o d e l k a
ps. Mam nadzieję że dziewczyny sa pełnoletnie - inaczej to z ich rodzicami trzeba będzie podpisywać.
Jeżeli pasuje Wam to możecie ściągać. Potrzebne są po dwa egzemplarze a modelek jest pięć więc trzeba miec 10 druków na głowe.
Edytowane przez ka_tula dnia 16-08-2008 17:40 |
|
| Autor |
Master
Administrator

Postw: 98
Miejscowo: Skarżysko-Kamienna/Łyżwy
Data rejestracji: 28.05.06 |
| Dodane dnia 16-08-2008 18:06 |
|
|
Jadę na 99% zabieram ze sobą małżonkę i synalka jakby co 1 miejsce wolne |
|
| Autor |
leo43
Uytkownik

| Dodane dnia 16-08-2008 18:29 |
|
|
Po wczorajszych wieczorowych fajerwerkach na niebie, zrezygnowała jedna Modelka. Oświadczyła że mąż jutro musi iść do pracy i w taką pogodę zabrania Jej jechać z dzieckiem. Ta Pani miała pojechać z mężem i dzieckiem.
Pozostało trzy Panie. One jadą na bank.
Wierzę że wszystko uda się jak planowaliśmy. Pogoda na niedzielę ma się poprawić.
6,45 przed MCK.
leo43
Użytkownik |
|
| Autor |
johnywalker
Uytkownik
| Dodane dnia 17-08-2008 13:09 |
|
|
Pozwolę sobie wrzucić jedną fotkę z dnia dzisiejszego tzw backstage 
[img]http://farm4.static.flickr.com/3294/2770117449_902a7a42f0_o.jpg[/img] |
|
| Autor |
bart
Uytkownik

| Dodane dnia 17-08-2008 13:12 |
|
|
No Panowie i Panie czekam a więcej zdjęć.
Mój sprzęt:
مشكور اخوي على هذه الصور والمعلومة يتعلم عليها ويعرف اصول ت عالم رائع لو عالم رائع لو عرفنا ما يخفى عنا من اسراره واس عرفنا ما يخفى عنا من اسراره واسال يصير مصور عالمي (مع شراء العدسات |
|
| Autor |
johnywalker
Uytkownik
| Dodane dnia 17-08-2008 13:15 |
|
|
|
Ale to bedzie inny temat ze zdjeciami pań w dziale dyskusje nad zdjeciami. Tak ustaliliśmy na plenerze |
|
| Autor |
bart
Uytkownik

| Dodane dnia 17-08-2008 13:22 |
|
|
Ale z backstage możesz jeszcze coś wrzucić.
Mój sprzęt:
|
| Autor |
johnywalker
Uytkownik
| Dodane dnia 17-08-2008 14:12 |
|
|
wedle życzenia
[img]http://farm4.static.flickr.com/3135/2770255137_6d5a2eb8ea_o.jpg[/img] |
|
| Autor |
bart
Uytkownik

| Dodane dnia 17-08-2008 14:17 |
|
|
Johnywalker dzięki jak masz jeszcze coś to wklejaj.Już nie moge doczekać się portretów i efektów waszej pracy
Mój sprzęt:
مشكور اخوي على هذه الصور والمعلومة يتعلم عليها ويعرف اصول ت عالم رائع لو عالم رائع لو عرفنا ما يخفى عنا من اسراره واس عرفنا ما يخفى عنا من اسراره واسال يصير مصور عالمي (مع شراء العدسات
Edytowane przez bart dnia 17-08-2008 14:21 |
|
| Autor |
vpiterv
Uytkownik

Postw: 73
Data rejestracji: 09.05.08 |
| Dodane dnia 17-08-2008 15:08 |
|
|
No to jedziemy
1.
[img]http://farm4.static.flickr.com/3255/2771243108_becb6301a6_o.jpg[/img]
2.
[img]http://farm4.static.flickr.com/3221/2771301968_baa1c10c63_o.jpg[/img]
3.
[img]http://farm4.static.flickr.com/3210/2771224732_877c817435_o.jpg[/img]
EDIT: Ożywiłem troszkę dwójeczke bo jakaś taka szara była
tak jak nie lubię ogródka, tak marzy mi się duża szklarnia... a tymczasem flektogon 20/2.8 i Zenek do samoobrony
Edytowane przez vpiterv dnia 17-08-2008 15:29 |
|