przegladajac galerie i albumy w Internecie jak rowniez rozne fora dyskusyjne natknąlem sie na Pana Tompac -a
http://plfoto.com/uzytkownik.php?authorid=1280
www.autofocus.pl
osmieliłem sie zadac mu pytanie czy moglby podzielic sie z nami informacjami na temat swojego warsztatu i sposobu "patrzenia na swiat" o ile jesst to mozliwe 
Zeby nie byc goloslownym, tu sa teksty meili pomidzy nami.
1.
hmmm od czegu by tu zaczac
moze po kolei
jest sobie w okolicach Kielc w Skarzysku-Kamiennej taka grupa zapelenców fotografowania (głownie amatorzy), zastanawiam sie tzn mam prosbe czy nie dalbys sie namowic do krótkiego omowienia swojego warsztatu + ogolne zasady i triki przy robieniu zdjec architektury. Spotkanie mozna by zrobic na znanych Ci Mostkach.
Pozdrawiam
2. odpowiedz
Od: tompac
Do: polo
Wysłany: 2006-07-11, 12:58
Temat: Re: Witam
witam!
hmmmm, jestem totalnie zaskoczony, kto? ja mam mówic ludziom jak zdjęcia robic?
a tak na serio, chetnie się z Wami umowie na jakieś spotkanie, jedyny problem to czas, którego mam strasznie mało
co do miejsca spotkania to raczej proponowałbym cos w warunkach bojowych a nie barowych (przynajmniej nie na poczatku ), gdybyscie mieli mozliwosc załatwienia wejscia nap na stare tereny Mesko albo jakis innych zakładów albo cos podobnego.
fajnie by było gdybyscie laptopa mieli to pewne sprawy moglibysmy potem omowic na przykładzie tego co wąłsnie fotografowalismy.
niestety nie jestem w stanie okreslic dzis terminu, lipiec do konca zajety praca, sierpien to juz pare zaplanowanych imprez, generalnie dobrze by było gdybys mnie co tydzien zapytywał czy cos sie nie zmieniło
pozdr
PS Napisz cos o Was, jaki macie staz, jakie upodobania itd.
3. Moje
Od: polo
Do: tompac
Wysłany: 2006-07-11, 14:44
ok mysle ze Mesko da sie zalatwic niestety bedzie to prawdopodobnie niedziela (nie sobota) lub Starachowice (Wielki Piec). Laptop rowniez nie stanowi problemu.
co do terminu to OK bede Cie meczeyl
O grupie hmmm
jestesmy amatorami, glownie informatycy, przyrodnik, faramceuta. spotykamy sie od roku, nawet udalo nam sie taka mala wystawe zrobic z naszymi pracami, poziom rozny.
Poes ostatnio nagrode glowna zdobyl w konkursie "Świety krzyż miejsce mistyczne"
Fotografujemy roznie. Glownie przyrode, krajobrazy mniej ludzi i architekture.
Ehhh wiecej napisze po konsultacji .
Pozdrawiam
4. Odpowiedz.
Od: tompac
Do: polo
Wysłany: 2006-07-11, 14:57
wielki piec na miejsce do nauki nie bardzo sie nadaje bo nie wiadomo na czym sie tam skupic bo tyle róznych form tam wystepuje, to jest raczej miejsce dla ludzi juz z wykrystalizowanym spojrzeniem, tak wiec Starachowice raczej na bardziej zaawansowana lekcje
genralnie to dziekuje za uznanie i zaufanie, sam fotografuje stosunkow niedługi czas ale spokojnie moge sie z Wami podzielic tym co wiem
co do terminu to mi swita taki na poczatku sierpnia niedziela, bodaj 6 sierpnia, w sobote wrociłbym z rajdu rzeszowskiego a niedziele wpadł do Was z żoną i moze dwoma kolegami
oczywiście musicie sie przygotować na walke ze mną, najlepiej zebyscie mi juz pokazali dokonia w tematach o których chcecie ze mną gadać (czyli architektura, człowiek), to jest dobry punkt wyjściowy do dyskusji i szukania nowego spojrzenia
Dodam tylko ze kierowalo mna poszezenie wiedzy, zdobycie nowych informacje, trików.
Nasze spotkania w PUP maja raczej stacjonarny (organizacyjny) charakter moze warto zaczas myslec o jakis warsztatach.
Prosze o w miare szybka odpowiedź.
Edytowane przez polo dnia 12-07-2006 08:07 |