| Autor |
RE: co za ap. foto kupic ? |
adrian
U¿ytkownik

Miejscowo¶æ: Skarżysko-Kamienna
Data rejestracji: 16.05.07 |
| Dodane dnia 19-05-2007 14:32 |
|
|
redman napisał/a:
A czy musi to być nowy aparat?? Bo można poszukać jakiejś używanej puszki i kupic przejsciówkę na M42 i jeżdzić na tym co tam w plecaku posiadasz??? taka inna propozycja tyle ze to nie kompakt  
hmm nie chce za bardzo wchodzic w lustro, bo nie mam dodatkowych funduszy na rozbudowe. te szkielka ktore posiadam byly kupione za grosze.
jedno (300mm) od braci ze wschodu no i nie jest ono w najlepszym stanie (rocznik 1958 wszystko wyjasnia), a zoom'a kupilem od kumpla po okazyjnej cenie. obydwa niestety nie maja af, a to by mi sie bardzo przydalo w niektorych sytuacjach. podsumowujac, jesli kupilbym lustro, nawet uzywane, to musialbym do tego sporo dolozyc, zeby mialo zblizone parametry do kompaktu w podobnej cenie.
Olistka napisał/a:
Dzisiaj na Fotopolis.pl ukazała się recenzja Sony dsc-h9, jest bardzo korzystna, oczywiście aparat nie jest pozbawiony wad, ale wypada bardzo dobrze na tle innych. Zapraszam do lektury http://fotopolis.pl/index.php?n=5880
zdjecia sa faktycznie imponujace, ale nadal brakuje mi pierscieni, przelacznikow i pokretel, ktore w znaczny sposob ulatwiaja prace. bawiac sie do tej pory prostymi cyfrakami bardzo denerwowalo mnie bieganie po menu w celu zmiany podstawowych parametrow. stopka pod lampe tez by sie przydala.
Edytowane przez adrian dnia 19-05-2007 15:21 |
|
| Autor |
redman
U¿ytkownik

Miejscowo¶æ: Skarzysko Kamienna
Data rejestracji: 06.06.06 |
| Dodane dnia 20-05-2007 14:50 |
|
|
hmm... wiesz nie ważne ile obiektyw ma lat tylko jakie fotki robi jak pamiętam to bracia ze wschodu jak za dużo nie pili to potrafili całkiem ładne szkiełka robić, a nobilem fotki na canonie 300d+55 2.8 standardowy obiektyw i kurcze każdy kit się chowa, co do auto focusu to nie wiem jak konkretnie ceny stoją ale kumpel mi się chwalił ze kopił za 1700 używka 300d + kit+ 50 1,8. wiesz licz sie z tym ze jednak w kompaktach Af nie jest taki szybki, a im większy zoom tym mniejszy kąt szeroki, fajne dystorsje, i inne mile rzeczy. Które mógłbym ci polecić. A im więcej pikseli będziesz miał tym wiece szumów dostaniesz gratis   
|
|
| Autor |
bart
U¿ytkownik

Miejscowo¶æ: Skarżysko-Kam
Data rejestracji: 19.09.06 |
| Dodane dnia 21-05-2007 07:55 |
|
|
|
Adrian to szkiełko 300 które posiadasz to co za model?? |
|
| Autor |
adrian
U¿ytkownik

| Dodane dnia 21-05-2007 20:18 |
|
|
wlasnie dlatego z powodu kosztow nie chce pakowac sie w lustro, aktualnie mnie na to nie stac, moze kiedys, ale na chwile obecna w zupelnosci wystarczy mi kompakt z dobrym manualem.
bart napisał/a:
Adrian to szkiełko 300 które posiadasz to co za model??
dokladnie jest to: TAIR-3 4,5/300, oryginalny gwint to M39, ale mam zalozona redukcje
posiada jeszcze napis: "grand prix brussels 1958" - to chyba jakas nagroda, ale nie jestem pewny
ma on pewien mankament z lewej strony lekko przyciemnia
[img]http://co-arto.com/images/usergalerie/1036.jpg[/img] |
|
| Autor |
bart
U¿ytkownik

Miejscowo¶æ: Skarżysko-Kam
Data rejestracji: 19.09.06 |
| Dodane dnia 21-05-2007 21:03 |
|
|
To przyciemnienie niezbyt ciekawie wyglÄ…da.
No i już wiesz co wkońcu kupujesz czy decyzja jeszcze nie podjęta. |
|
| Autor |
adrian
U¿ytkownik

| Dodane dnia 23-05-2007 16:40 |
|
|
bart napisał/a:
No i już wiesz co wkońcu kupujesz czy decyzja jeszcze nie podjęta. 
na pewno kompakt, panasonic fz30 lub fz50 (w ostatecznosci).
ten pierwszy do niedawna byl dostepny nowy na allegro, niestety juz sie skonczyly, pozostaje jedynie uzywka na gwarancji, watpie czy komus jeszcze zostaly nowe na magazynie.
w czolowce mojego rankingu uplasowal sie takze fuji s9600.
jak narazie wszystko jest klarowne, teraz pozostaje tylko dozbierac odpowiednia kwote i kupic odpowiedni model. dziekuje wszystkim za pomoc. |
|
| Autor |
shoshon
U¿ytkownik

Miejscowo¶æ: Kierz Niedźwiedzi
Data rejestracji: 28.06.06 |
| Dodane dnia 23-05-2007 20:09 |
|
|
adrian nie swiruj kupuj fuji 9600 
a ja za to nie mam pojecia o fotografii, kadrowaniu, GO, filtrach .... ale bawie sie swietnie 
Světový šampion krásy
Co-Arto jest jak dziecko z zespołem Downa - trzeba je kochać ale cudów się
spodziewać nie należy |
|
| Autor |
qwerty
Super Administrator

Miejscowo¶æ: Bliżyn
Data rejestracji: 25.05.06 |
| Dodane dnia 23-05-2007 21:28 |
|
|
shoshon napisał/a:
adrian nie swiruj kupuj fuji 9600 
Tylko przez instrukcję obsługi będziesz musiał szybko przebrnąć , a to , jak czasem widzimy, bywa bardzo trudne 
TrustNo1 !!!
Pan Klawiatura - niedyplomowany, niechałturzący fotoamator
=========================
E1 + ED14-54 + ED40-150 + tony szkieł M42 i Zuiko OM
[img]http://forum.olympusclub.pl/images/smilies/oly6ke.gif[/img][img]http://forum.olympusclub.pl/images/smilies/e24wb.gif[/img] |
|