Postów: 557 Miejscowo¶æ: starachowice Data rejestracji: 22.11.06
Dodane dnia 30-07-2008 11:16
Zauważyłam, że ostatnio coraz mniej dyskutujemy o zdjęciach, które wrzucamy tutaj. Apeluje o to by mówić co nam się w zdjęciu podoba oraz - przede wszystkim - co nam się nie podoba. Nie twórzmy Towarzystwa Wzajemnej Adoracji.
Oglądamy wzajemnie swoje zdjęcia. Jeżeli nie w galeriach to przynajmniej przy zdjęciach wrzuconych na forum napiszmy kilka słów. Np - Fajna robota, czy kadrowanie do kitu, albo - weź sobie wyczyść matrycę czy wyrzuc bo oczy bolą patrzeć ale oceniajmy zdjęcia.
Sądzę, że to może nam pomóc robić lepsze zdjęcia. I to nie tylko gdy ktoś nam wytknie błędy ale i to, że sami będziemy patrzeć na zdjęcia innych osób zastanawiając się co jest dobrze a co źle - wtedy unikniemy tych samych błędów w naszych pracach.
Co Wy na to?
Postów: 332 Miejscowo¶æ: Skarżysko-Kamienna Data rejestracji: 20.06.06
Dodane dnia 30-07-2008 12:41
Też to zauważyłam od dłuższego czasu, żadnych komentarzy pod zdjęciami, nawet tych nieprzychylnych.... Odbieram to co najmniej jako brak zainteresowania, tudzież obojętność.......
Postów: 557 Miejscowo¶æ: starachowice Data rejestracji: 22.11.06
Dodane dnia 30-07-2008 13:36
ja przyznaję się bez bicia - zdjęcia w galeriach bardzo rzadko oceniam. Chyba, że coś baaardzo mi się spodoba, ale o tych wrzucanych na forum staram się zwykle kilka słów napisać. Wydaje się, ze autor jeżeli wrzuca zdjęcie na forum chce by trochę o nich pomarudzić.